Klarna investerar i bolåneutmanaren Borgo

Publicerad: 12 juli, 2019 kollage miniatyrhus på ett bord med ett huskontrakt och nyckelknippa och Klarnas entré

Klarna ger sig in på bolånemarknaden genom att investera i bolåneutmanaren Borgo Bolån. Foto: wutzkohphoto/Shutterstock.com, och Press/Klarna

Under 2018 var det flera utmanare på bolånemarknaden som fick tillstånd av Finansinspektionen att verka på marknaden. En av dem var Borgo som betaltjänstföretaget Klarna har investerat i, rapporterar Breakit.

Flera bolåneutmanare fick under 2018 tillstånd av Finansinspektionen att verka på marknaden. Dock är det inte så många som har startat sina verksamheter och det finns till och med de som har givit upp. Sista april i år fick Alma Bolån lägga ner sin verksamhet eftersom de inte lyckades hitta finansiering till bolaget.

Snart finns det två bolåneutmanare

En bolåneutmanare som redan har kommit igång är Avanza-backade Stabelo och Hypotek där Schibsted är en av delägarna. Snart uppges ytterligare en bolåneutmanare vara redo. Den nya utmanaren är Borgo Bolån som betaljätten Klarna investerat i.

Enligt Gustav Berggren, vd och medgrundare, är bolaget helt redo operationellt. Planen är att bolaget ska lanseras under andra halvan av 2019.

Klarna har investerat sju miljoner i Borgo

Under mars 2018 gick Klarna in med sju miljoner i bolaget. I mars i år tog Borgo in ytterligare fem miljoner kronor från bolagets befintliga ägare. Med investeringen i Borgo har Klarna för första gången gett sig in på bolånemarknaden.

”Vi anser att konkurrensmässiga och attraktiva bolånealternativ är viktigt för svenska konsumenter, men också avgörande för ekonomin i stort. Vi valde att stötta Borgo för att ta ett sådant erbjudande till marknaden. Klarna avser inte att erbjuda bolån just nu, men möjligtvis i framtiden”, skriver Klarnas kommunikationschef Aoife Houlihan.

Grundare med gedigen bakgrund

Grundare till Borgo Bolån är Gustav Berggren, Peter Walldour, Adam Lewenhaupt och Carl Martinson. Gustav Berggren och Peter Walldour har båda erfarenheter från Avanza där de tidigare har arbetat som toppchefer.

Breakit kunde redan i vintras avslöja att Borgo Bolån hade fått tillstånd från Finansinspektionen att lämna bostadskrediter.